Смаколики до чаю, які діти зможуть приготувати самотужки
Опубліковано 24 Травень 2019 о 14:31
Блог Діти в місті Дніпро > Смаколики до чаю, які діти зможуть приготувати самотужки
Приготувати кулінарний шедевр можуть не лише шеф-кухарі відомих ресторанів. Ваші діти також навчаться готувати смачні страви, від яких буде у захваті вся родина. Для цього необхідно тільки допомогти їм освоїтися на кухні, та підібрати правильні рецепти. І якщо додати дитині впевненості в кулінарних починаннях можете тільки ви самі, то з рецептами ми вам допоможемо.
Сирники
Почати можна з корисних, смачних, а головне — простих у приготуванні сирників.
Що знадобиться:
- кисломолочний сир — 250 г;
- яйце — 1 шт;
- цукор — 3 ст. л.;
- борошно — 200 г;
- дрібка солі;
- розпушувач — 1 ч. л.;
- ванільна есенція — пара крапель;
- рослинна олія для жарки.
Приготування:
- Змішай в мисці сир, цукор, сіль, борошно і ванілін, все ретельно перетри виделкою.
- Додай яйце і заміси сирне тісто. Воно повинно бути щільним і відставати від рук. Якщо тісто вогке, додай ще борошна.
- Зачерпни кульку тіста столовою ложкою, покатай в долонях і зліпи приплющений сирник.
- Увімкни вогонь, розігрій пательню, додай масло і почекай, поки воно теж не розігріється, — масло почне пузиритися і трохи диміти.
- Зменш нагрів вполовину і обережно викладай сирники — не обпечися олією!
- Обсмажуй сирники 3–4 хвилини з кожного боку, переверни кілька разів. Якщо сумніваєшся, розріж один сирник і перевір, чи пропеклась середина.
Готові сирнички викладай на тарілку і подавай зі сметаною, варенням, шоколадним сиропом або медом.
Ванільні панкейки
Панкейки схожі на наші оладки, але вони трохи більші та не містять дріжджі. В Америці їх полюбляють їсти з джемом, медом, свіжими фруктами та фруктовими сиропами.
Що знадобиться:
- яйце — 3 шт;
- цукор — 3 ст. л.;
- молоко — 500 мл;
- вершки — чашка (але можна і без них);
- борошно — 6 ст. л. з гіркою;
- ванілін — половина чайної ложки;
- розпушувач — пакетик 10 г.;
- вершкове масло або рослинна олія для жарки.
Приготування:
- Розбий в миску всі 3 яйця, додай цукор і ванілін, збий все блендером на середній швидкості. Як тільки яйця стануть білими і пінистими — досить.
- Додай до яєць молоко і вершки, обережно перемішай вінчиком (не блендером!), щоб суміш не осіла.
- Всип в яєчно-молочну суміш борошно і розпушувач — поступово, ложка за ложкою. Тісто має бути схожим на тягучий кефір. Якщо воно більше схоже на молоко, тобі варто додати ще ложку борошна.
- Увімкни вогонь на максимум, постав сковороду нагріватися, і додай на неї трохи олії. Чайну ложку рослинної, наприклад. Якщо використовуєш вершкове масло, наколи шматочок на виделку і змасти сковороду.
- Зменш вогонь наполовину і вилий в центр сковороди півчерпачка тіста — воно трохи розтечеться, але не до країв сковороди.
- Коли тісто злегка підніметься і стане дірявим — пора перевертати. Використовуй для цього лопаточку. Готові млинці викладай башточкою на пласку тарілку.
- Через один млинець додавай на сковорідку трохи олії і так випікай, поки тісто не скінчиться. Готові млинці теж можна змащувати вершковим маслом — це смакота!
Панкейки можна полити медом або сиропом. А можна перемазати сиром маскарпоне з бананом чи свіжими ягодами.
Кіш лорен
Якщо тобі хочеться спробувати якусь нову кухню — пропонуємо приготувати національну французьку страву. Але не хвилюйтеся, готувати її буде надзвичайно легко, адже кіш лорен — це просто відкритий пиріг з різними начинками. Зазвичай його готують з пісочного тіста, але ми для економії часу радимо взяти готове листкове тісто. Буде так само смачно, тільки приготується значно швидше.
Що знадобиться:
- пластинка готового листкового тіста;
- концервований лосось — 2 баночки;
- пучок зелені — петрушка, кінза, зелена цибуля, укроп, або ж все разом;
- яйце — 3 шт;
- вершки 10 % або 20 % жирності — 4 ст. л.;
- сир — шматочок, розміром з дитячий кулачок;
- сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- Дістань з упаковки пластинку тіста, поклади на стіл розморожуватися.
- Коли тісто стане м’яким, увімкни духовку на 200 °С, нехай розігрівається.
- Відкрий банку з рибою, потягнувши за кілечко на кришці, або попроси кого-небудь з дорослих відкрити консервним ножем.
- Виклади шматочки риби на тарілку, видали кісточки і шкіру, а м’якоть розімни виделкою. Чим більше риби, тим соковитішою буде начинка.
- Розкачай тісто так, щоб пластинка була на 3 см більше форми для пирога.
- Форму для пирога змасти маслом і поклади в неї тісто, зроби бортик по краю форми за допомогою пальців.
- Рівномірно виклади зверху рибу, і постав пиріг в духовку на 10 хвилин. Відразу зменш температуру нагрівання духовки наполовину.
- У миску розбий яйця і додай вершки. Додай дрібку солі і дрібку перцю, все добре перемішай виделкою. Помий і поріж на дошці пучок зелені, додай до яєць і вершків. Перемішай.
- Натри шматочок сиру на середній тертці.
- Візьми прихватку, обережно відкрий духовку, але не зазирай в неї, там жарко, тримайся трохи збоку. Прихваткою дістань форму з пирогом, і постав на обробну дошку.
- Залий пиріг яєчною сумішшю із зеленню, посип зверху сиром, і постав назад в духовку.
- Почекай ще 10–15 хвилин, поки яйця не пропечуться, а краї пирога не стануть золотистими.
- Вимкни духовку, одягни прихватку-рукавицю, і дістань пиріг. Можна подавати теплим, але краще дай охолонути — смак кожного інгредієнта буде яскравішим!
Смачного!