Хочу все знати: топ-7 книг для всебічного розвитку дитини


Опубліковано 07 Лютий 2020 о 15:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Хочу все знати: топ-7 книг для всебічного розвитку дитини


Хочу все знати: топ-7 книг для всебічного розвитку дитини

Photo: Рixabay


Сьогодні для дітей не складає труднощів знайти ту чи іншу інформацію. Навколо малюків її так багато, що часом вони просто не справляються з потоком, не вміють виділити важливе і запам'ятати потрібне. До того ж, інформація, що нас оточує, дуже рідко буває настільки захоплюючою, щоб зачепити дитину.

«Діти в місті» зібрали добірку з 7-ми захоплюючих книг про різні сфери життя, які допоможуть вашій дитині в цікавій формі дізнатися про світ та її місце в ньому.


«Я сьогодні йду в садок»



Photo: Книголав


Дитячий садок - це перша сходинка малюка у доросле життя. Тут він вперше залишається без мами, вчиться дружити, домовлятися, відстоювати свої інтереси. Книга психолога Світлани Ройз допоможе батькам разом з дітьми підготуватися до першого походу в садок. За допомогою книги ви зможете провести захоплюючу екскурсію по дитячому садку. Щоб дитині було цікаво читати книжку, в неї додали фігурки дітей, які будуть подорожувати по книзі разом з вами. Відзначимо, що в книзі є окремі сторінки для читання з малюком, а також окремі рекомендації та поради для батьків.

Вік: 3-5 років

Автор: Світлана Ройз

Видавництво: Книголав


Хто ховається між листям й у воді?



Photo: Книголав


Ця інтерактивна книга з віконцями і додатковими фігурками розповість дітям про тварин та їх незвичайну здатність маскуватися і ховатися. Ця книжка стане своєрідною грою в хованки з мешканцями савани, моря і пустелі. З книги малюк дізнається про гепардів, восьминогів, крабів, оленей та інших тварин. До речі, в книжці є ігри: потрібно буде відшукати замаскованих тварин, після чого дізнатися, хто вони такі та де живуть.

Вік: 3-5 років

Автор: Павла Ганачкова

Видавництво: Книголав


Читайте також: Новинки дитячої літератури


«Малечі про інтимні речі»



Photo: Талант


Ця книга допоможе вам розпочати розмову з дитиною на дуже інтимну, але надзвичайно важливу тему. Автор зібрав найважливіші факти про статеві органи, вікові зміни, зачаття, вагітність, а також правила гігієни. Книга допоможе пояснити дитині, чому потрібно делікатно ставитися до статевих органів. Вона про гігієну, безпеку і здоров'я.

Вік: 4-9 років

Автор: Юлія Ярмоленко

Видавництво: Талант


«100 фактів про історію»



Photo: Книголав


Діти рідко люблять історію через її нудну і нецікаву подачу. Але ця книга змінить їх уявлення про історію раз і назавжди. Яскраві ілюстрації, проста подача і зовсім небагато тексту - все що потрібно для ефективного запам'ятовування. Звичайно, ця книга не розкаже дитині про всі події за минулі тисячі років. Але вона точно розширить її кругозір і пробудить інтерес до історії як науки. До речі, книга буде цікавою і дорослим, адже в ній зібрані дуже цікаві й маловідомі факти.

Вік: 6-12 років

Автори: Мінна Лейсі, Алекс Фріт, Джером Мартін, Лора Коуен

Видавництво: Книголав


Більше енциклопедій ви зможете знайти в нашій добірці сучасних енциклопедій для дітей


«Позбався цієї книги заради математики»



Photo: Клуб сімейного дозвілля


Ця книга справжня знахідка для батьків, чиї діти не люблять або не розуміють математику. У ній зібрані десятки завдань, головоломок, цікавих фактів про математику. Всі вони подані в жартівливій формі, щоб діти сприймали рішення задач як гру. Відгуки про цю книгу відмінні. Батьки відзначають, що самі захопилися головоломками. До речі, в книзі є кілька експериментів, які дитина зможе повторити вдома.

Вік: 9-12 років

Автор: Майк Барфілд

Видавництво: Клуб сімейного дозвілля


«Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся »



Photo: ВСЛ


Історії Леся - це історії про хімію простими словами. Книга не тільки розповідає про навколишній світ, різні речовини та їх реакції одна на одну, але і дає цілий список експериментів, які дитина може зробити вдома зі знайомими їй речовинами і предметами. Якщо ваш малюк любить досліджувати світ і експериментувати, тоді ця книга для вас.

Вік: 8-12 років

Автор: Юлія Смаль

Видавництво: ВСЛ


«Казки на ніч для дівчаток-бунтарок»



Photo: Книголав


У цій книзі зібрано 100 історій про видатних жінок, які досягли успіху в різних сферах і змінили світ. Книга має безліч нагород і світове визнання. Вона має на меті показати дівчаткам-підліткам, що їх можливості не обмежені. А значить - вони можуть стати ким захочуть, коли виростуть. Особливість книги ще й в тому, що вона стала першою книгою такого формату, де зібрані історії про жінок з усього світу.

Вік: 8-12 років

Автори: Франческа Кавалло, Олена Фавіллі

Видавництво: Книголав


Пам'ятайте, що прищеплювати любов до читання потрібно з дитинства. Читання допомагає розвивати фантазію, мислення, кмітливість і в цілому розширює кругозір. Читайте разом з дітьми, підбирайте для них цікаві книги для самостійного читання, і ваш малюк обов'язково полюбить читати.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук