Дитина на карантині: вибираємо цікаве і корисне заняття


Опубліковано 17 Квітень 2020 о 16:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Дитина на карантині: вибираємо цікаве і корисне заняття


Дитина на карантині: вибираємо цікаве і корисне заняття

Вимушений карантин - складний час для всіх членів сім'ї. Порушений звичний розпорядок, тепер діти і дорослі весь час знаходяться в рамках обмеженого простору і при цьому, необхідно зберігати мир і спокій. Батькам доводиться поєднувати віддалену роботу з домашніми справами і постійно займатися дітьми, які позбавлені можливості випустити пар на ігровому майданчику або в парку. Тут важливо створити сприятливу обстановку, яка буде ґрунтуватися на любові, взаєморозумінні та повазі.


Психологи рекомендують спочатку обговорити ситуацію, що склалася, а потім скласти новий розпорядок дня, розділити квартиру на кілька зон для відпочинку та роботи. Найбільше батьків хвилює питання: Чим зайняти дитину? Звичайно, краще спільні ігри, адже вони допомагають налагодити сімейні контакти, знімають внутрішнє напруження і стають своєрідною емоційною розрядкою.


Вам може бути цікавою стаття: "Карантинний чек-лист: топ-50 справ, які потрібно встигнути зробити з дитиною вдома"


Але батьки не можуть постійно брати участь в спільних розвагах, адже їм потрібно виконувати робочі та домашні обов'язки.

Захоплюючим заняттям для дітей 3-12 років стане збірка конструктора Lego Friends, замовити який зі швидкою доставкою можна, перейшовши за посиланням.


Photo: Freepik


Захоплюючі сюжети і розвиваючі аспекти


Пропонуємо огляд переваг цього варіанту дозвілля:


  • широка вікова аудиторія;
  • оригінальні набори як для дівчаток, так і для хлопчиків;
  • різноманітність запропонованих сюжетів;
  • всі елементи легко поєднуються один з одним, і з деталями з інших наборів, а правила гри викладені в доступній формі;
  • в набір входять міні-персонажі з рухомими кінцівками, впізнаваною зовнішністю і особливими рисами характеру.


Юному будівельникові належить побудувати ціле місто. Необхідно створити комфортні умови проживання і побудувати такі важливі об'єкти, як перукарні, школи, затишні кафе, заправки, магазини, спортивні клуби. Не обійтися і без поліцейської дільниці, пожежної частини, медичних установ, парку розваг, транспортних засобів.


Photo: Freepik


Важко знайти іграшку кориснішу, ніж конструктор. Більше ⅔ дітей молодшого шкільного віку включають його до найулюбленіших. Гравцеві належить виконати поставлене завдання, керуючись чітко сформульованою інструкцією. Корисних моментів в такому занятті досить багато, тому ми зупинимося лише на деяких із них:


  • Розвиток дрібної моторики

Сьогодні про можливість зміцнення кисті рук за допомогою будь-якої іграшки заявляють практично всі виробники, і з цього боку перевага  конструктора в порівнянні з іншими іграшками очевидна. Дитині потрібно буде брати і скріплювати між собою блоки різної форми та величини. Очевидно, що такі дії формують правильну координацію, вимагають певної чіткості й злагодженості рухів обох рук.

  • Посидючість і самостійність

Навіть найактивніший малюк, на подив батьків, здатний провести за таким заняттям не менше години. І справа навіть не в терпінні та посидючості, яка невідомо звідки взялася, а в тому, що він сприймає зібрану модель, як особисту перемогу.

  • Просторове мислення

Цей навик дозволяє дитині в подальшому досягати успіхів в точних науках, а також навчитися відтворювати певні образи в мистецтві. Збірка будь-якого конструктора - це візуалізація зображення і його практичне перетворення з набору деталей в заданий об'єкт.


Складно знайти іграшку, яка б об'єднувала в собі стільки корисних можливостей, але для дітей конструктор - це перш за все цікава, захоплююча гра.


Читайте також: Ігри з дітьми: топ-6 порад, як навчитися цінувати час, проведений з дитиною





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук