#Діти_пишуть: погляд очима дітей на різноманітні заходи


Опубліковано 23 Квітень 2020 о 13:00

Блог Діти в місті Дніпро >  #Діти_пишуть: погляд очима дітей на різноманітні заходи


#Діти_пишуть: погляд очима дітей на різноманітні заходи

Photo: Діти в місті


У лютому 2020 року «Діти в місті» спільно з медіа-школою NovaModa запустили проект #Діти_пишуть, покликаний прийти на допомогу батькам, які не знають, чим цікавляться сучасні діти. Мета проекту - полегшити батькам завдання при виборі дитячих заходів та показати дитячий погляд на найцікавіші події, що відбуваються в Україні.

В рамках цього проекту діти будуть відвідувати різноманітні шоу, вистави, концерти, та ділитимуться з вами своїми враженнями. А поки карантин, Анастасія Сидора розповість нам про онлайн-лекцію, яка їй дуже сподобалась.





Анастасія Сидора, 16 років

учасниця проекту #Діти_пишуть, яка відвідала онлайн майстер-клас Дмитра Карпачова про батьківсько-дитячі відносини







Всі ми сподіваємося, що умови карантину скоро закінчаться і ситуація зміниться, але варто прийняти, що карантин, чудова можливість провести час з сім’єю. Батьки можуть стати ближчими до своїх дітей, поспілкуватись, дізнатись більше. В цьому дуже гарно допомагають відео мастер-класів, що зараз набирають популярність. Особливо корисними, я вважаю поради психологів стосовно налагодження стосунків та спілкування з дітьми.


Читайте також: Діти - гості в нашому домі: все, що потрібно знати про сепарацію від батьків в різному віці


Майстер клас Дмитра Карпачова саме про це. Навчитись виховувати дитину без скандалів та істерик дуже важливо, але для цього потрібно розуміти психологію дітей і бути спокійними батьками, що готові навчатися. Саме до навчання Дмитро і спонукає всіх слухачів.

Перше враження від майстер-класу було дуже приємним, оскільки він почався легко і спокійно, ніби це звичайна розмова. Психолог дуже простими словами пояснював, як поводити себе з дітьми і приводив приклади. З самого початку я дізналась, що саме формує психіку дитини і на яких етапах. Далі ж ми перейшли до більш детального розгляду правил виховання, оскільки головні цілі майстер-класа були:

  • дізнатися, як формуються звички і погляди дітей, які визначають їх майбутнє,
  • як батьки неусвідомлено заважають дитині реалізувати себе в житті,
  • як навчити дитину не боятися складнощів і доводити почате до кінця,
  • дізнатись про 4 кризи у віці від 0 до 11 років та їх наслідки для психіки дитини,
  • як навчити дитину без криків і істерик відстоювати свою думку,
  • 5 правил, які значно знизять частоту істерик,
  • причини, що впливають на тривалість і інтенсивність дитячих істерик.



Photo: Facebook, Дмитро Карпачов


Мабуть, кожен з батьків колись ставив саме такі питання, що здавались надто важкими. Але з рекомендаціями психолога, все стало набагато легше.  


Вам може сподобатися наша добірка: Топ-10 безкоштовних лекцій, які допоможуть поліпшити дитячо-батьківські відносини


Майстер-клас був неначе живе спілкування, бо Дмитро постійно відповідав на питання в чаті. Особливо цікаво було, коли за п‘ять хвилин він вирішував проблему, що, за словами батьків, була справжньою катастрофою. Дмитро Карпачов розповідав, як важливо розуміти дитину і розуміти наскільки з іншої сторони вона бачить цей світ. Він не давав стандартних рішень популярних проблем. Навпаки, розвіяв міфи і змінив погляд батьків на них. Так він прийшов до висновку, що багато хто забороняє дітям бути щасливими тут зараз, а через небажання шукати компроміси і правильні виходи з ситуацій - просто роздає накази своїм дітям.

Також після майстер-класу до кожного його учасника прийшло домашнє завдання на електронну адресу, отже батьки не тільки вчили теорію, а ще й на практиці намагались покращити свою компетентність в батьківський справі.

Я думаю, для всіх присутніх майстер-клас був не просто цікавим, але й насправді дуже корисним. Оскільки поведінка дітей в майбутньому залежить лише від виховання. Бути гарними батьками дуже складно, це потребує старань і бажання змінюватись. Чудово, що у багатьох з‘явилась така можливість поспілкуватись з психологом і чудово, що так багато батьків готові працювати над собою.


Зверніть також увагу на минулий відгук проекту #Діті_пішуть про відвідування оркестрового шоу для дітей.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук