7 причин подивитися мультфільм «Клаус» разом з дитиною


Опубліковано 31 Грудень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  7 причин подивитися мультфільм «Клаус» разом з дитиною


7 причин подивитися мультфільм «Клаус» разом з дитиною



Минулого року на Netflix вийшов фільм іспанського режисера Серджо Паблоса «Клаус». «Діти в місті» знайшли цілих 7 причин, щоб подивитися його прямо зараз разом з дитиною (якщо ви ще не бачили!).


1. Згадати про класичну анімацію


2020 був непростим роком для кіно: через пандемію багато проектів зупинилися, прем’єри переносилися, якісного контенту було мало. Тому «Клаус» — відмінний варіант, якщо ви хочете подивитися щось по-справжньому класне.

Режисер та ідейний натхненник «Клауса» Серджо Паблос — творець розкрученої франшизи «Гидкий я» — загорівся бажанням створити власний проект, витриманий в традиціях мальованої мультиплікації Dreamworks і Disney 90-х років. Режисер хотів вивчити, як би розвивалася мультиплікаційна індустрія, якби західні студії не перейшли на виробництво майже виключно 3D анімації.


2. Навчитися сторітелінгу


Пригодницький мультфільм розкриває нам альтернативний погляд на появу легенди про Санту. Сюжет обертається навколо листоноші Джеспера, якого батько змусив переїхати в містечко на півночі, щоб налагодити там поштову мережу. Юнак знайомиться з відлюдькуватим виробником іграшок (Клаусом) та різко змінює своє життя та життя всіх містян.

Не дивлячись на те, що у мультику немає жодного натяку на фантастичні та магічні події, у глядачів виникає відчуття дива й не покидає під час всього перегляду. Простота розповіді створює атмосферу любові та ідеї того, що доброта може розростатися та ширитися в світі, починаючись з одного маленького доброго вчинку.

Ця робота разюче відрізняється від інших різдвяних картин, та відходить від жанрових кліше.


3. Посміятися від душі


Саме перебування егоїстичного столичного гульвіси в провінції вже виглядає досить комічно. А прекрасні діалоги та наявність в них тонкого та дещо чорного гумору й абсурдної комедії не залишать глядачів без посмішки.


4. Відчути дух Різдва


Зворушлива історія робить «Клауса» чудовим кандидатом на місце у топі різдвяної класики.

Ви можете вірити або не вірити у дідугана в червоному кожусі, але його графічна чутливість викликає справжню ностальгію за тим часом, коли поява вранці подарунка під ялинкою була справжнім дивом.


5. Згадати про найважливіші речі


«Клаус» — це чарівна казка про Санта-Клауса, історія про маленькі вчинки, які можуть нести за собою глобальні наслідки. Головна ціль кожного персонажа цієї картини донести до глядачів думку, що в великому світі хороших і неслухняних дітей часто єдине, що дійсно важливе — це мова добра.


6. Провести час з родиною


В цьому році завдячуючи карантину ми часто були з родиною, але знаходитися в одній кімнаті й проводити час разом — це різні речі. Ми пропонуємо вам зібратися разом за переглядом цієї доброї та чарівної картини: разом сміятися з жартів, разом хвилюватися за головних героїв та разом поринути в казкову атмосферу Різдва та магії дитинства.


7. Зробити добрий вчинок


Фільм розкриває тему сімейних традицій. Для багатьох зима і Різдво або Новий рік асоціюються з традиціями, створеними кимось раніше, і які є неприємним додатком до святкової атмосфери. В мультфільмі «Клаус» жителів міста переслідує традиція насильства. Ні у кого немає відповіді на питання, з чого все почалося: для жителів так було завжди. Але Джеспер і Клаус надихають городян залишити позаду звичаї, замінивши їх новими, наповненими добротою і теплом. Ідея фільму дуже проста — «одне маленьке добре діло надихає безліч інших». А багатьма добрими вчинками ми зможемо змінити світ.


Що ще подивитися на зимових канікулах: «Добірка найкращих різдвяних фільмів і мультфільмів для сімейного перегляду»





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук