Що розповісти дитині про історію та традиції Великодня


Опубліковано 27 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Що розповісти дитині про історію та традиції Великодня


Що розповісти дитині про історію та традиції Великодня

Photo: Freepik


Великдень в Україні залишається головним святом для всіх віруючих. У 2021 році Великдень православні українці святкуватимуть 2 травня. Світле Христове Воскресіння - це день, коли сім'я збирається разом, об'єднана багатовіковими традиціями. «Діти в місті» розкажуть, як познайомити дітей з цим світлим святом, і що розповісти про історію його виникнення та традиції.


З чого почати розмову


Якщо дитина запитує про Великдень, розкажіть їй те, що знаєте самі. Не варто ускладнювати інформацію, а ще краще разом подивитися мультфільм, який розповідає про життя Ісуса Христа.



Video: Арт Відео


Для найменших підійдуть казки і пісні без історичної складової. Наприклад, про мишок, які пекли пасочки.



Video: З любов'ю до дітей - Дитячі пісні


Поширені питання


Звичайно, за сотні років свято сильно змінилося та осучаснилося. За старих часів цей день вважався символом пробудження природи. Молодшим дітям буде важко пояснити про те, що символізують паски і різнокольорові яйця, а ось старшим школярам цілком можна розповісти про символічне значення яйця як символу життя, і солодкої паски як нагадування про радість воскресіння Христа. Щоб відповісти на всі питання малюка, подивіться відео про найцікавіші факти, пов'язані зі святом.



Video: Суспільне Житомир


Якщо дитину дуже зацікавили традиції свята, можна подивитися, як святкують Великдень в різних куточках світу. Це розширить кругозір школяра.



Video: Schooling


Вам може стати в нагоді наша стаття: Великдень вдома: як весело відсвяткувати свято на карантині з дітьми


Сімейні традиції


На жаль, традиція пасхальних забав практично не збереглася в наш час. Більшість сімей обмежуються тим, що прикрашають будинок, фарбують яйця і печуть паски, йдуть до церкви і збираються за сімейним столом. Однак будь-які традиції при бажанні можна відродити, щоб зробити це світле свято особливим для дітей.



Video: Телеканал НТК


Обов'язково залучайте дітей до приготування святкового столу, фарбування яєць і створення м'яких ароматних пасок. Від того, які враження у дитини залишаться про Великдень в дитинстві, залежить, чи буде вона святкувати і почитати це свято в дорослому віці.

Як відомо, сімейні традиції дозволяють дітям відчувати стабільність і дають їм відчуття впевненості в світі, який їх оточує. А дитячі спогади залишаються з нами на все життя і живлять нас в складні періоди.


Читайте також: Великдень: оригінальні ідеї і рецепти до головного весняного свята






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук