Батьківське виховання: секрети успішних татусів


Опубліковано 09 Вересень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Батьківське виховання: секрети успішних татусів


Батьківське виховання: секрети успішних татусів

Photo: Freepik


Погляди на виховання в обох батьків найчастіше збігаються, а ось методи можуть бути кардинально протилежними. Вчені зробили висновок, що татусі, на відміну від матерів, набагато швидше справляються з дитячим непослухом.

У чому ж полягають секрети батьківських методів виховання?


Лаконічність


Один суворий погляд і всього кілька слів тата можуть припинити погану поведінку дитини. Батьки зазвичай не кричать на неслухняних малюків. Вони просто не витрачають свої нерви на довгі пояснення і вмовляння заспокоїтися, на відміну від матерів. І що дивно, дитячі капризи швидше припиняються саме завдяки такому методу виховання.


Гумор


Багато татків примудряються заспокоїти неслухняного малюка за допомогою жартів. Матері ж в подібних ситуаціях часто безрезультатно пояснюють дітям, чому вони чинять неправильно.


Відволікання


Якщо малюк забився, тата всіляко намагаються відвернути і перемикнути увагу малюка на інший об'єкт. Так дитина швидко заспокоюється і продовжує грати. Ця тактика поведінки тата, швидше за все, закріпиться в пам'яті дитини і допоможе їй в майбутньому долати перепони на своєму шляху. Мами ж в подібних ситуаціях цікавляться у дітей їх больовими відчуттями, хвилюються та довго заспокоюють плачучих дітей.


Свобода дій


Тата вважають за краще не втручатися і не допомагати дітям справлятися із завданнями будь-якої складності. Вони терпляче чекають поки малюки, наприклад, самі складуть пазл і допомагають лише в тому випадку, якщо діти їх про це просять. Таким чином тата привчають діток до самостійності.

Мамам в подібних ситуаціях важко втриматися, щоб не запропонувати свою допомогу, а то і непомітно виконати завдання замість дитини.


Емоційний сплеск


Папам подобається грати з малюками в рухливі ігри та дуркувати. Завдяки цьому діти бурхливо проявляють емоції, нестримно сміються і радіють. Так дітки не стануть соромитися проявляти свої емоції в дорослому житті. Мами також не приховують своїх емоцій по відношенню до дітей, але значно рідше грають з ними в рухливі ігри, віддаючи перевагу більш спокійним та інтелектуальним видам занять: малювання, ліплення, аплікації.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук