Фільми про особливих людей, які потрібно подивитися з дітьми


Опубліковано 08 Лютий 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Фільми про особливих людей, які потрібно подивитися з дітьми


Фільми про особливих людей, які потрібно подивитися з дітьми

Photo: Freepik


Люди з особливостями здоров’я та зовнішності достатньо часто сприймаються у суспільстві з осторогою. Їх можуть уникати, а іноді навіть висміювати. У світі давно приділяють активну увагу інклюзивності, залучаючи та інтегруючи таких людей до нормального життя, щоб вони мали змогу відчувати себе частиною суспільства. Надзвичайно важливо пояснювати дітям, як треба поводити себе у компанії таких людей, і чому варто бути коректними та чемними.

«Діти в місті» зібрали добірку цікавих фільмів про особливих людей, які можна подивитися разом з дітьми. Деякі з них розповідають про дітей, які мають зовнішні вади або проблеми зі здоров’ям. Інші ж мають фантастичну історію, але несуть таку ж саму повчальну мету.


«Пенелопа»


Дівчині Пенелопі 18 років. Усе життя вона має рильце замість носа. Це давнє прокляття її аристократичного роду, зняти яке може лише справжнє кохання. Більшість наречених лякаються, коли бачать обличчя дівчини. Втім, знаходиться той, хто побачить більше, ніж лише зовнішня оболонка.



Video: Movieclips Classic Trailers


«Чудо»


Маленький хлопчик Август має рідкісну хворобу, яка позбавила його обличчя. Поки йому роблять одну за іншою операції, він навчається дома зі своєю мамою. Втім, настає час Августу йти до школи, де на нього чекають неприємні випробування.



Video: KinoCheck.com


«Велетень»


Цей фільм розповідає про дружбу двох незвичайних школярів. Один має невиліковну хворобу, а другий - сором'язливий і незграбний гігант. Ця дружба змінює життя обох хлопчиків.



Video: Movieclips Classic Trailers


Вам може знадобитися наша добірка: Сучасні мультфільми за мотивами відомих книг


«Перед класом»


Фільм заснований на реальній історії чоловіка з синдромом Туретта (часті моторні та вокальні тики). Попри хворобу, з дитинства юнак мріє стати вчителем і йде до своєї мети попри численні відмови та глузування. Фільм дуже надихає та вчить долати труднощі.



Video: gismo1204


«Горбун з Нотр-Дама»


Діснеєвська казка, яка розповідає про горбуна Квазімодо, який працює дзвонарем знаменитого собору, і бореться за увагу і любов циганки Есмеральди. Можна подивитися мультик або ж фільм з Сальмою Хаєк у головній ролі.



Video: Movieclips Classic Trailers


«Красуня і чудовисько»


Ще одна казка, яка доводить, що зовнішність – не головне. Суворе прокляття злої відьми може зняти лише справжнє кохання, яке не так просто знайти, коли ти виглядаєш як чудовисько.



Video: B&H Film Distribution Company


«Біллі Еліот»


Цей фільм про здорового хлопчика, який, втім, теж стає жертвою булінгу та глузувань через своє захоплення. Біллі – син шахтаря, який мріє займатися балетом. Попри всі негаразди хлопчик не зупиняється на шляху до своєї мрії.



Video: Marco Antonio L Perna


Читайте також: Добірка нових фільмів та мультиків для сімейного перегляду






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук