Виплати, допомога з житлом та роботою для українських переселенців у різних країнах: ІІ частина


Опубліковано 29 Березень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Виплати, допомога з житлом та роботою для українських переселенців у різних країнах: ІІ частина


Виплати, допомога з житлом та роботою для українських переселенців у різних країнах: ІІ частина

Photo: Freepik


За даними ООН, станом на 27 березня з України за кордон виїхало близько 3,9 млн українців. Сусідня Польща прийняла вже 2,3 млн біженців. Через великий наплив переселенців українці починають шукати менш популярні напрямки в Європі та за її межами, де також приймають громадян України.

«Діти в місті» зібрали інформацію про умови перебування в різних країнах.


Про Польщу, Словаччину, Румунію, Чехію, Німеччину та інші країни ви можете прочитати в нашій статті.


Данія


Українці отримали право на тимчасове перебування в Данії протягом двох років. Вони мають право працювати, отримувати освіту та медичну допомогу в цій країні. На відміну від країн Східної Європи, Данія не має наміру інтегрувати українців у місцеву спільноту. В уряді сподіваються, що після війни українці повернуться додому.

У Данії українцям надають безкоштовні велосипеди. Для цього в країні організували збір серед населення вживаних велосипедів. Щоб отримати велосипед, який у Данії є популярним транспортним засобом, необхідно подати заявку на сайті.


Швеція


Посвідка на тимчасове проживання у Швеції дає право на отримання житла. Біженців будуть розміщувати у гуртожитках Міграційної служби без можливості обрати населений пункт. Особи з 16 років мають право на працевлаштування. У країні біженцям надають медичне обслуговування та грошову допомогу у розмірі близько 190 гривень на день.


Литва


Невелика прибалтійська країна розгорнула активну кампанію з допомоги українцям. Там зібрали близько 20 млн євро допомоги, організували дозвілля для українських дітей та всіляко підтримують біженців, які приїхали до країни.


Всі подробиці можна дізнатися за посиланням.



Photo: з відкритих джерел


Естонія


В Естонії спільними зусиллями організовують допомогу для українських переселенців. У країні організували безоплатні курси з естонської мови, курси адаптації для іноземців. Біженцям буде надане медичне страхування, право на працевлаштування та отримання базової освіти.

Крім цього, українці можуть подати заявку на додаткову підтримку до органів місцевої влади. Всю важливу інформацію про перебування у країні можна отримати за телефонами:

Конгрес естонських українців

  • +372 5232275

Український Культурний Центр

  • +372 56502572

Асоціація українських організацій в Естонії

  • +372 55659763


Ірландія


Країна приймає українських біженців без візи та надає їм можливість легалізуватися у країні. Подати заявку на отримання притулку можна через систему Міжнародного захисту. Українці отримають в Ірландії право на працевлаштування, освіту та медичне обслуговування.


Детальніше про умови в країні можна прочитати на сайті Міністерства юстиції.


Австралія


Австралія надаватиме українцям тимчасові візи на три роки. Наразі країна видала близько 5 тис. таких віз для українських біженців. Ця віза дозволяє громадянам України працювати та навчатися в Австралії, а також отримувати медичне обслуговування. Також українці можуть розраховувати на гуманітарну допомогу.



Photo: Freepik


Читайте також: Допомога українцям: безкоштовні ресурси для вивчення іноземної мови


Велика Британія


У Британії діють найбільш сурові правила для отримання візи. Для українців ці правила трохи спростили, але не скасували повністю. Потрапити до Англії можна двома способами. Перший спосіб - родичі в Британії. Тоді ви можете потрапити до країни за програмою Ukraine Family Scheme. У цьому випадку ваші родичі, які офіційно проживають у Британії, спонсорують вам візу.

Другий спосіб - програма спонсорства «дім для українців». Для цього біженцям необхідно знайти спонсора, який зможе надати їм житло терміном не менше ніж на півроку. Житло можна спробувати знайти на одному з цих ресурсів:

Прихисток;

EU4UA;

Ukraine Shelter;

Shelter for Ukraine.

Варто зазначити, що спонсор і біженець будуть проходити перевірку. Візу нададуть лише в тому випадку, якщо людина зможе пройти антитерористичну перевірку. Якщо вам вдасться отримати візу, ви матимете право на працевлаштування, освіту та медичне обслуговування.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук