Добірка крутезних YouTube-лекцій про космос для всієї родини


Опубліковано 13 Квітень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Добірка крутезних YouTube-лекцій про космос для всієї родини


Добірка крутезних YouTube-лекцій про космос для всієї родини

Photo: Freepik


Космос, астрономія, підкорення Марсу – все це надихає та дуже цікавить сучасних дітей. Після незначної паузи наука знову стала модною та захоплюючою. Не дарма бізнесмен та винахідник Ілон Маск сьогодні є одним із кумирів молоді.

«Діти в місті» пропонують вашій увазі добірку крутезних українських YouTube-лекцій про космос, які будуть корисні не лише дітям, а й їхнім батькам.


Пульсари і нейтронні зорі


З цієї лекції ви дізнаєтеся, що таке нейтронні зорі, а також почнете розбиратися, які з цих зірок називаються пульсарами. Наглядне відео просто заворожує.



Video: Цікава наука


Чому Сонячна система пласка


А ви знали, що Сонячна система насправді пласка? З цього відео ви дізнаєтеся, чи унікальна вона в цьому сенсі, та чому вона стала такою.



Video: Цікава наука


Трохи про чорну діру


У цьому відео вам покажуть, що відбувається під час падіння в чорну діру. Тривалість падіння в чорну діру «Стрілець А» в симуляції становить 1 годину. Також автор розповість про поширені хибні уявлення щодо того, що можна побачити під час вільного падіння в чорну діру.



Video: Цікава наука


Наскільки великий Всесвіт


Цікава розповідь про розширення Всесвіту, космічний горизонт та погляд у минуле. Відео від Royal Museums Greenwich переклали для україномовних глядачів.



Video: Цікава наука


Астероїдна загроза


На Землі виявлено близько двохсот астроблем – кратерів, астероїдно-метеоритне походження яких вважається доведеним. Найбільші з них мають діаметр у кількасот кілометрів. Утворення таких великих кратерів могло статися тільки внаслідок зіткнення з астероїдами, розмір яких становив кілька кілометрів.



Video: Цікава наука


Що таке карликова планета


Лише за хвилину ви дізнаєтеся, чому карликові планети отримали таку назву, хоча вони багато в чому схожі на звичайні.



Video: Цікава наука


Яка половина маси Всесвіту


З цього відео ви дізнаєтеся, як науковці вимірювали масу Всесвіту. А точніше - понад три чверті (іноді йдеться про половину) баріонної/звичайної речовини, яка перебуває у сильно дифузному стані.



Video: Цікава наука


Вам може знадобитися наша стаття: Добірка україномовних YouTube-каналів для дітей


Про паралельні всесвіти


Надзвичайно захоплююча розповідь про сучасні теорії паралельних всесвітів та мультивсесвіт. Також з лекції ви дізнаєтеся про «теорію струн» та класифікацію паралельних світів.



Video: Цікава наука


Чому метали злипаються в космосі?


Холодне зварювання зробило можливими сучасні нанотехнологічні виробництва. У відео ви дізнаєтеся про цікаву історію, яка трапилася з астронавтом Едом Вайтом у відкритому космосі.



Video: Цікава наука


Айнштайн і спеціальна теорія відносності


Багато хто з учених обурився, коли Альберт Айнштайн опублікував спеціальну теорію відносності, тому трохи пізніше з’явилася загальна теорія відносності, де було більш детально про все розказано. З цього відео ви дізнаєтеся про розкритиковану роботу вченого.



Video: Цікава наука


Читайте також: Чим відволікти дитину під час воєнної загрози






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук