Ігри для вивчення англійської мови


Опубліковано 21 Листопад 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Ігри для вивчення англійської мови


Ігри для вивчення англійської мови

Photo: freepik


Діти далеко не завжди розуміють, навіщо їм навчатися. Аргументи дорослих діють на них слабко, адже у дорослих своя мотивація, у дітей – своя. Якщо примушувати дитину вчитися «з-під батога», то це швидше відіб’є бажання і цікавість до навчання. А якщо дитині буде весело і цікаво, вона завзятіше навчатиметься і легше засвоюватиме матеріал.

«Діти в місті» підготували для вас різноманітні ігри для вивчення англійської мови. Ці ігри легкі та невимушені, і грати можна всією родиною або з друзями. Ви проведете час весело, а головне – з користю.


Снігова куля


Весела гра на пам’ять, увагу та вивчення нових слів. Обирається тема, наприклад, тварини. Перший гравець називає будь-яку тварину. Наступний називає тварину попереднього гравця і свою. Третій повторює і називає свою. Хто збився, той починає коло наново.

Гравець 1: The dog.

Гравець 2: The dog, the cat.

Гравець 3: The dog, the cat, the cow.


Саймон каже


Одна з найвідоміших дитячих забавок серед англомовних дітей. Ведучий гри каже, що мають робити всі гравці. А всі дітки його слухаються і виконують накази.

Ведучий: Simon says: close your eyes!

Гравці: закривають очі.

Щоб було веселіше, можна додати грі активності. Хто не розуміє і не робить того, що наказав Саймон, – вибуває з гри. Або ж Саймон може за ним погнатися.


Читайте також: Добірка каналів з мультиками на YouTube для вивчення англійської


Кольори



Photo: freepik


Гра на 6-8 гравців. Для гри потрібні різні предмети однакового кольору. Якщо таких предметів немає, можна просто порізати кольоровий папір.

Якщо грає 6 гравців, то має бути 6 наборів предметів різного кольору, тільки так, щоб у кожному наступному наборі було на один предмет менше. Наприклад, 6 червоних олівців, 5 жовтих м’ячів, 4 зелені яблука і так далі. Ці предмети розкладаються по класу або кімнаті.

Ведучий: Children, take red pencils!

Діти: шукають і хапають червоні олівці.

Хто не встиг, той вибуває з гри. Перемагає гравець, який зібрав всі 6 предметів.


Збери усіх


Хороша гра на вивчення слів в певних темах. Можна взяти теми «На фермі» та «В зоопарку». Після цього в одну велику купу покласти багато іграшок-тварин або зображення різних тварин. Гравець дістає з цієї купи тварину і називає її англійською, а потім кладе в коробку з потрібною темою.

Можна трохи ускладнити гру, і діти називатимуть окрім тварини ще й місце, де вона живе.

Гравець 1: It is a sheep. It lives on the farm.

Гравець 2: It is a tiger. It lives at the Zoo.


Злічуване - незлічуване


Гра побудована за принципом «їстівне - неїстівне». Ведучий кидає м’ячик і називає слово-іменник. Поки м’ячик летить в повітрі, гравець-ловець має назвати, це злічуване чи незлічуване слово, і зловити м’яча. Якщо гравець відповів вірно, то він кидає далі і називає наступне слово.


Більше-більше-більше



Photo: freepik


Ще одна гра на вивчення слів на певну тему. Гравці сідають у коло, ведучий називає тему, а потім всі по черзі називають слова, які стосуються цієї теми.

Наприклад, ведучий оголошує тему «The Weather», а гравці по черзі перелічують: the sun, the rain, the wind, the snow. Перемагає той, хто зміг пригадати найбільше слів.


Крокодил


Відома весела гра перетворюється на корисний навчальний процес. Ведучий загадує слово англійською гравцю, який показуватиме це слово іншим. Цьому гравцю не можна взагалі говорити, тільки показувати.

Гравці, які відгадують, мають робити це англійською. Той, хто вгадує показує наступним.


Складне слово


Гравці діляться на дві команди. Їм задається певна тема. І кожна команда має скласти якнайдовший ланцюжок слів з цієї теми. Ланцюжок має складатися таким чином, щоб остання літера першого слова була першою літерою наступного слова і так далі.

Наприклад, якщо тема «Кольори», то ланцюжок може бути такий: grey-yellow-white.


Alias


На клаптиках паперу гравці пишуть різні слова-іменники, і кидають ці папірці в одну коробку. Потім діляться на команди. У кожної команди є одна хвилина. За цей час гравець пояснює іншим гравцям зі своєї команди якомога більше слів англійською, але не називає саме слово.

Виграє та команда, яка краще пояснювала, і набрала більше правильних відповідей.


Вгадай, що я зараз роблю?


Гра на закріплення правил вживання Present Continuous. За принципом вона схожа на Крокодил, але стосується дій та дієслів. Ведучий загадує гравцю дію і той її зображує без слів.

Інші гравці мають відповісти в Present Continuous, що гравець робить в дану мить. Наприклад, «He is dancing» або «He is running».


Вам може стати в нагоді наша стаття: Як швидко вивчити іноземну мову за кордоном: 5 порад від вчителя






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук