Навіщо потрібна магнітна дошка для дитини?


Опубліковано 27 Грудень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Дитячий розвиток >  Навіщо потрібна магнітна дошка для дитини?


Навіщо потрібна магнітна дошка для дитини?

Photo: bi.ua


Сьогодні стільки всього існує для розвитку дітей! Це всілякі іграшки, дидактичні посібники, канцелярія, ігрові набори, конструктори та пристрої. Одне з них – магнітна дошка. Як ефективно використовувати цю штуковину, якщо вона була подарована і валяється у дитячій без діла?


Користь магнітної дошки


Магнітна дошка – це не просто основа для малювання. Якщо сказати дитині, що на дошці можна лише малювати, вона швидко їй набридне. Адже малювати олівцями, фломастерами, ручками та фарбами по паперу набагато цікавіше. Як же дошка дитяча магнітна може використовуватися з користю та інтересом для дитини?


Ось варіанти з практики вчителів та вихователів:

  • Для конструювання. Запропонуйте дитині намалювати проект перед тим, як сідати за конструктор. Намалюйте з дитиною архітектурний малюнок майбутнього будинку, гаража або замку та простежте, щоб готовий виріб йому відповідав. Так малюк навчиться зіставляти та аналізувати.
  • Поясніть дитині елементарні поняття з фізики з прикладу магнітної дошки. Адже дитина не здогадується, як і чому на дошці з'являється візерунок.
  • Тренування здібностей оповідача. Попросіть дитину розповісти історію та проілюструвати її на магнітній дошці. Вона ідеально підходить для цього, адже малюнки миттєво стираються, завдяки спеціальному ластику, що «розмагнічує».
  • Використовуйте магнітну дошку для настільних, словесних, логічних та інших ігор. Просто записуйте на дошці бали замість блокнота – дуже зручно, адже щоб зіграти в гру заново, не потрібно брати новий листочок.


На замітку! Якщо в наборі з магнітною дошкою йдуть трафарети чи печатки, то в таку гру з радістю гратимуть навіть ті діти, які ще не вміють малювати.


Чим корисна магнітна дошка для розвитку дитини?


Ігри з магнітною дошкою принесуть лише користь:

  • Розвиток фантазії, просторової уяви та мислення.
  • Формування посидючості та терпіння.
  • Навчання акуратності, адже один незручний рух - і малюнок може бути втрачений безслідно.
  • Розвиток дрібної моторики.
  • Формування адекватної самооцінки (завдяки гордості за результат малювання).


Сьогодні можна купити не тільки просту магнітну дошку, а й двосторонню – з одного боку буде магнітна поверхня, з іншого – чорна для малюнків крейдою. Зручно та багатофункціонально!


Будь-яка дошка для малювання може принести користь, якщо використовувати її функціонал на повну. Будь то дерев'яна, металева чи магнітна модель. Тому вибір за вами!

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук