Як знання HTML+CSS допомагає дизайнеру створювати адаптивний дизайн


Опубліковано 27 Лютий 2023 о 15:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Освіта >  Як знання HTML+CSS допомагає дизайнеру створювати адаптивний дизайн


Як знання HTML+CSS допомагає дизайнеру створювати адаптивний дизайн

Photo: Діти в місті


Професія дизайнера достатньо творча для сучасної креативної молоді, і водночас технологічна. А це значить, що вона буде й надалі затребуваною на ринку праці. Сучасний дизайнер має піклуватися не лише про юзер-френдлі інтерфейс, а й розробляти дизайн веб-сторінок та банерів незалежно від роздільної здатності та формату пристрою користувачів, так званий адаптивний дизайн. Для цього якнайкраще знадобляться знання HTML і CSS. 

У цій статті ми розберемося, що таке HTML і CSS, як він застосовується в роботі дизайнера, його застосування для втілення сміливих і нестандартних рішень.


Крутий курс для дизайнерів https://itea.ua/courses_itea/web_design_roadmap/html_css_course/ від IT Education Academy (ITEA) - міжнародного освітнього центру, який готує фахівців-практиків ІТ сфери.


Що дає навчання?


Курс HTML+CSS для дизайнерів забезпечить вас міцною основою HTML і CSS, що дозволить вам впевнено розробляти макети та впроваджувати інноваційні рішення у вашій роботі. Курс триває 36 годин, ви можете опановувати його у зручному темпні, займаючись 2-3 рази на тиждень.

Після завершення курсу ви отримаєте знання, які дозволять вам готувати макети для веб-сторінок, створювати власні сітки для сучасного дизайну, працювати з адаптивними зображеннями, розуміти та працювати з адаптивною типографікою. Ви також зможете створювати власні веб-шрифти.

Крім того, курс навчить вас створювати світлі та темні теми сайту, а також анімувати елементи сторінки. Усі ці навички є критично важливими для створення адаптивного дизайну, який добре працюватиме як на комп’ютері, так і на мобільних пристроях.


Що є у програмі курсу?


Програма курсу HTML+CSS для дизайнерів охоплює всі основні концепції веб-розробки, починаючи від ознайомлення з веб-технологіями та стеком розробки веб-сайтів до створення спеціальних компонентів. Програма добре структурована та детально охоплює всі аспекти веб-дизайну, включаючи основи HTML та CSS, підготовку до верстки, веб-типографіку, адаптивний веб-дизайн, сучасний веб-дизайн, сучасний веб-макет та багато іншого.

Студенти також дізнаються про популярну бібліотеку Bootstrap, модель макета FlexBox, макет сітки та змінні в CSS. До кінця курсу студенти матимуть впевненість і навички для того, щоб створювати адаптивні дизайни за допомогою новітніх веб-технологій.


Розуміючи HTML і CSS, ви зможете створювати сторінки сайту та стилізувати їх відповідно до макета. Ви отримаєте знання, необхідні для розуміння структури веб-сторінок і того, як застосувати ці знання у своїх проектах. Знання HTML і CSS можуть бути неймовірно корисними для дизайнерів. То чому б не почати сьогодні і не зробити перший крок до опанування цих важливих навичок?






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук