5 варіантів гри з конструктором: як розважити малюка


Опубліковано 31 Серпень 2023 о 14:00

Блог Діти в місті Дніпро >  5 варіантів гри з конструктором: як розважити малюка


5 варіантів гри з конструктором: як розважити малюка

Photo: freepik.com


Сьогодні важко уявити дитячу кімнату без конструктора. Спершу малюк знайомиться із цим різновидом іграшок, складаючи великі деталі в якусь конструкцію. Згодом починає гратися з дрібнішими деталями LEGO, створюючи моделі, будуючи міста чи цілі всесвіти.


Варіанти гри з конструктором варіюються залежно від віку дитини, її захоплень та особливостей розвитку (https://eva.ua/ua/13578/konstruktory-lego/).


Однак у будь-якому разі час із Лего є дуже корисним, адже ця іграшка не лише розважає, а й розвиває дрібну моторику, аналітичні здібності, просторове мислення, уяву, навички соціалізації. Пропонуємо 5 варіантів гри з конструктором, які можуть зацікавити вашу дитину.


Сюжетна гра: тренуємо уяву та навички спілкування


Як правило, LEGO пропонує не лише скласти модель чи будинок, а й одразу подає можливий розвиток сюжету. Набори Duplo Town для дітей від 2 років дають готові локації та персонажів, тож вам потрібно лише залучити дитину чи кількох малюків у гру, вигадати діалоги та ситуації. Наприклад, конструктор з поліційною дільницею та гелікоптером, двома персонажами й навіть песиком допоможе відтворити сюжет з порятунком мешканців міста. Для дітей шкільного віку розроблені тематичні конструктори на основі Minecraft, Ninjago, Harry Potter, Marvel тощо, де можна перевтілитися в улюбленого персонажа. А якщо покликати друзів і разом відтворювати сцени з ігор, мультиків чи фільмів, то взагалі час мине непомітно та з користю.


Неймовірні перегони


Звісно, окрім стандартної гри з Лего, можна вигадати альтернативні розваги для дитячого свята, зокрема влаштувати гонитву. Установіть п’ять станцій з елементами конструктора, зображенням того, що потрібно побудувати, і зображенням руху. Щоб переходити від станції до станції, предмет на картинці має бути побудований з усіх запропонованих частин, і дія має бути виконаною між кожною станцією.

  • Станція 1: побудуйте фантастичну істоту, а потім стрибайте кроликом до станції 2.
  • Станція 2: побудуйте вантажівку-монстра (обов’язково встановіть колеса на цій станції), потім балансуйте на мотузці до станції 3. 

Пам’ятайте, що фігурки потрібно збудувати повністю, перш ніж переходити до наступної станції.


Цікаві лабіринти


Трошки науки не завадить, коли йдеться про гру з конструктором. З його деталей можна збудувати лабіринт, його складність залежатиме від віку малечі. Можна обрати персонажа, який проходитиме маршрут, застосувати секундомір, щоб подивитися, скільки часу треба на проходження лабіринту. Це захоплива гра для дітей, яким подобаються головоломки та розв’язування задач.


Мініфільм


Придумайте коротку сюжетну лінію (приблизно 3 хвилини або менше), створіть персонажів і побудуйте з конструктора середовище. Візьміть смартфон та зніміть сцени з вашого спільного легофільму. Почніть з першої сцени та перегляньте разом із малюком, цікавтеся його думкою. Продовжуйте цей процес, додавайте смішні голоси, кумедні ситуації та звукові ефекти, якщо хочете.


Леготерапія


Запропонуйте дитині створити різні моделі монстриків, які символізують емоції: радість, сум, байдужість, гнів, спокій, зацікавлення тощо. Це можуть бути обличчя почуттів або це може бути свого роду скульптура, що демонструє певні емоції. Готовим фігуркам можна дати імена, розказати їхню історію. Ви також можете продемонструвати масштабування емоцій, зробивши модель великою для емоцій, які найчастіше відчуває дитина, та емоцій, які їй менш властиві. Така гра допоможе вам більше зрозуміти вашу дитину та налагодить контакт із нею.

Конструктори, складені з інструкцією або без, є однією з найпопулярніших іграшок у всьому світі. Незалежно від того, як ваша дитина їх використовує, це може стати чудовим початком розмови й корисного проведення часу для всієї родини.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук