Роль англійської мови в міжнародних комунікаціях і ділових зв'язках


Опубліковано 27 Вересень 2023 о 15:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Освіта >  Роль англійської мови в міжнародних комунікаціях і ділових зв'язках


Роль англійської мови в міжнародних комунікаціях і ділових зв'язках

Photo: freepik.com


Сучасний світ — це середовище, де переважна більшість країн прагне до взаємовигідної співпраці. Відповідно, англійська мова, як спосіб міжнародного спілкування, набуває ще більшого значення.


Чому англійська стала основною мовою у світовій дипломатії?


Англійська культура є еталоном для дипломатів, а мова визнана міжнародною не лише тому, що її досить легко вчити. Причин, чому англійська виконує таку функцію, кілька:

  1. Королівство Великобританія було морською країною, сфера впливу якого розповсюдилася на різні континенти. Зокрема були розповсюджені мова,  етикет,  культурні традиції. 
  2. Англійці відомі своєю холодною головою, прагматичністю і спокоєм, що, безумовно, відбивається і в мовних та культурних традиціях. Погодьтеся, англійська виважена, проте наполеглива дипломатія покаже себе краще, ніж спілкування представників більш емоційних культур.

 

Кращою рекомендацією англійської, як мови дипломатії, є той факт, що саме вона визнана однією з шести робочих мов Організації Обʼєднаних Націй, а фактично англійська — це основний робочий інструмент для більшості дипломатів світу.


Англійська поширена наразі на всіх континентах, як лінгва франка (мова міжетнічного спілкування або транспортна), як міжнародна мова науки, торгівлі тощо. Тому більшість країн підтримують цей тренд — ділова та розмовна англійська онлайн доступна на десятках мовних платформ, тренінгах, включаючи курс від Британського консульства.


Переваги англійської мови для ділового спілкування


Англійці, які панували на морях і океанах, протягом багатьох років, володіли значною часткою міжнародної торгівлі. Йдеться про істотний рух товарів і солідні  інвестиції, тому англійська, як мова ділового спілкування, контрактів, є досконалою — жодних двозначностей у прочитанні, виважені формулювання. І ділова англійська значно відрізняється від розмовної.

Як міжнародна, мова ділового спілкування дуже важлива, багато країн виступає з ініціативами зробити її другою офіційною діловою мовою у своїй державі. Такий підхід спрямований насамперед на зміну психології ведення бізнесу, який має відчути себе частиною глобальних бізнес–процесів, на стимуляцію його виходу на міжнародні терени.

Хоч поки що англійську офіційно діловою мовою в Україні не визнали, та на це є великі перспективи, тож бізнесменам різного рівня  варто приділити більше уваги її вивченню.


Англійська дарує нові перспективи для тих, хто спрямований на міжнародну співпрацю


Міжнародна і міжкультурна співпраця на сьогодні є багаторівневою. Відповідно, індивідуальні заняття англійською онлайн можуть знадобитися різним категоріям людей:
  • науковці співпрацюють у вузькоспеціалізованих програмах;
  • молодь пізнає світ за допомогою програм обміну;
  • чимало грантових програм для громадських організацій вимагають знання ділової англійської.


Перекладачі — це добре, проте, як стверджують експерти, при кожному перекладі втрачається 10% змісту сказаного. Тож у сучасному світі часто дипломати й бізнесмени, знаючи мову свого співрозмовника, використовують перекладачів для того, щоб мати додаткові 2–3 секунди для обдумування відповіді. 

Значення англійської мови у сфері міжкультурного спілкування можна порівняти зі значенням латинської мови для науки й медицини. Завдяки англійській, спільні рішення для найрізноманітніших проблем знаходять прогресивні люди з різних куточків планети, а гарне знання англійської відчиняє двері у світ міжнародного бізнесу та дипломатії. 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук