Як прикрасити оселю до Дня Святого Миколая: добірка ідей


Опубліковано 16 Листопад 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Як прикрасити оселю до Дня Святого Миколая: добірка ідей


Як прикрасити оселю до Дня Святого Миколая: добірка ідей

Photo: Freepik


День Святого Миколая – улюблене свято, яке відзначають у багатьох країнах. Прикрашаючи свій дім на честь цього свята, ви поширюєте настрій дарування та тепла. Нагадаємо, що цього року свято в Україні відзначатимуть разом з Європою – 6 грудня. Тому прикрашати оселю можна починати вже у листопаді.

«Діти в місті» зібрали для вас добірку ідей для прикрас, щоб зробити цей День Святого Миколая справді особливим.


Створіть куточок Святого Миколая


Визначте куточок чи стіл у своїй оселі і прикрасьте його символами, пов’язаними зі святим — мініатюрними чобітками чи черевиками, зображеннями Святого Миколая та маленькою мискою з апельсинами чи шоколадними цукерками, які символізують подарунки, які він дарує.


Створіть адвент-календарі


Створюйте персоналізовані адвент-календарі для відліку днів до Дня Святого Миколая. Додайте кишеньки або коробки для невеличких ласощів або повідомлень.


Читайте також: Адвент-календар: 3 ідеї, з якими впораються навіть малюки та зайняті батьки


Прикраси своїми руками


Залучайте дітей до створення власноруч зроблених прикрас, таких як паперові ліхтарики, гірлянди чи бантики. Це сприяє творчості та зміцнює зв’язок між батьками та дитиною.



Video: Natalia Tretiakova


Video: Цікаві Саморобки


Прикрасьте кімнати предметами, які розповідають історію Святого Миколая. Книги, сувої чи ілюстровані картинки можуть розповідати про його життя, навчаючи дітей цінностей доброти та щедрості.

Використовуйте природні елементи, такі як вічнозелені гілки та соснові шишки, щоб перенести справжню зиму у свій дім. Створіть вінки або інші прикраси, які демонструють красу природи.



Video: Світлана Фасуляк


Освітіть свій дім


Освітіть дім м'яким теплим світлом. Свічки або вогники можуть створити затишну атмосферу, що нагадує дух свята. Чим більше різноманітних джерел світла ви використаєте, тим атмосфернішою вийде картинка.


Благодійність


Відчуйте справжній дух Святого Миколая, зробивши з дітьми подарунки своїми руками. Заохочуйте дітей робити подарункові коробки для тих, хто цього потребує.

Ви також можете приготувати разом з дітьми традиційні ласощі, якими пригостити нужденних. Це можуть бути імбирні пряники у кумедних формах, пов’язаних зі святом.


Зверніть увагу на нашу статтю: Імбирне новорічне печиво: топ-5 перевірених рецептів


Прикрашання будинку до Дня Святого Миколая може стати приємним і значущим досвідом як для батьків, так і для дітей. Завдяки поєднанню традицій, креативності та щедрості ви можете створити святкову атмосферу, яка вшановує дух цього свята.


Читайте також: Готуємося до Дня Святого Миколая: вірші, пісні та інші цікавинки






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук