В Україні змінюють підхід до вивчення англійської мови: що відомо на даний момент


Опубліковано 10 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Освіта >  В Україні змінюють підхід до вивчення англійської мови: що відомо на даний момент


В Україні змінюють підхід до вивчення англійської мови: що відомо на даний момент

Photo: freepik 


Восени в Україні запустили програму Future Perfect, покликану популяризувати вивчення англійської мови. Програму презентував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

«Діти в місті» дізнавалися про особливості програми, а також зібрали поради.


Англійська мова в Україні


Згідно з останніми дослідженнями, близько 68% українців знайомі з принаймні однією іноземною мовою. При цьому, близько половини людей прагнули б покращити свої знання. А от кількість батьків, які б хотіли, щоб їхні діти опанували англійську сягає 93%. Через це в Україні надзвичайно популярні мовні школи та мовні курси, які дають дітям додаткові знання поза межами шкіл.


Зверніть увагу на нашу добірку: Мовні курси для дітей: яку школу обрати та де вчитися


Якщо дітей активно мотивують вивчати англійську батьки, то з дорослими ситуація складніша. Найголовніша проблема – відсутність мотивації. Якщо людині не потрібна англійська у повсякденному житті, вона просто не хоче її вчити.



Photo: freepik 


Гарний приклад – сфера ІТ. Щоб отримати високооплачувану роботу, люди займаються не лише опануванням професії, а й вивченням англійської мови. Англійська мова – це двері у великий світ можливостей. Знання мови дає можливість не лише отримати роботу у міжнародній компанії, а й продавати свої власні продукти та проекти на міжнародному ринку.


Популяризація англійської мови в Україні



Photo: freepik 


Невдовзі в Україні ухвалять законопроєкт, який відповідатиме за впровадження англійської мови в усіх сферах. Державні сайти України отримають англійську версію, англійська з’явиться у дошкільній освіті, а у школі діти будуть більш активно вивчати другу мову. Крім того, буде проходити додаткове навчання педагогів, щоб уроки в школах ставали більш енергійними та ефективними. Амбітною метою є забезпечення українських шкіл нейтів-спікерами, які навчатимуть онлайн або офлайн.

Національна програма Future Perfect передбачає запуск різноманітних проєктів для всіх українців. Це буде грошова допомога від держави на вивчення англійської мови. Зарплати викладачів англійської мови планують збільшувати також за рахунок програми.

Зазначається, що для держпосадовців відтепер англійська стане обов’язковою, адже інтеграція в ЄС потребує знання мови міжнародного спілкування.


Що вже працює


В рамках національної програми вже запустили два проєкти: платформу Empower Кембриджського університету та платформу для вивчення мов Promova.


Скористатися навчальною платформою можна за посиланням.


Перша платформа доступна для університетів, а друга – для всіх українців. Українці отримали безкоштовний Premium-доступ до всіх мовних курсів на три роки.


Вам може знадобитися наша стаття: Виховання білінгвальних дітей: проблеми та переваги






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук