Чи можна покращити зір


Опубліковано 29 Січень 2024 о 20:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Здоров'я та спорт >  Чи можна покращити зір


Чи можна покращити зір

Photo: visium.com.ua


У сучасному світі людина постійно перебуває під впливом екранів різних гаджетів. Тривале проведення часу за комп'ютером може провокувати погіршення гостроти, чіткості та яскравості зору. При перших симптомах слід звернутися до лікаря. Існують різні методики підтримки здорового стану очей.


Чому знижується зір


Здатність чітко і яскраво бачити може погіршуватися з таких причин:

  • негативне випромінювання гаджетів, що відчувають і дорослі, і діти;
  • нерівномірне чи погане освітлення викликає напругу очей;
  • куріння та зловживання алкоголем;
  • сухість очей.

Також офтальмологи називають причинами погіршення зору патології хребта, погане харчування, перевтому та травми. При виборі лікування слід обов'язково враховувати фактор зниження гостроти.


Способи покращення зору


Існують різні варіанти: універсальні з операційним втручанням або без нього. Розглянемо докладніше кожен із них.


Перевірка зору


Ретельне обстеження допоможе виявити порушення роботи очей. Для цього існує і активно застосовується діагностика зору — вона допомагає знайти всі приховані хвороби навіть на ранніх стадіях і підібрати ефективне лікування.


Процедуру рекомендують як обов'язкову в віці від 40 років, при тривалій роботі за ноутбуком, терапії гормональними препаратами. Також вона необхідна за наявності у родичів глаукоми та катаракти.


Збалансоване харчування


Офтальмологи рекомендують вживати продукти, що містять вітаміни, корисні для очей. Це можуть бути морква, горіхи, риба, помідори та зелень. Для поліпшення зору їдять чорницю - вона містить велику кількість антиоксидантів та мікроелементів. Вони позитивно впливають на сітківку та знижують ризик розвитку багатьох захворювань. Також потрібні щоденні прогулянки на свіжому повітрі.



Photo: visium.com.ua

Лазерна корекція


Оперативне втручання застосовують за призначенням лікаря у разі вікових змін чи погіршення зору. Більшість пацієнтів (90%) після маніпуляції відчули високий результат. Але процедура має протипоказання: глаукома, катаракта, операції на сітківці, розсіяний склероз, когнітивні порушення, вагітність і період лактації.

У разі тяжких захворювань застосовують радикальні заходи – хірургічні втручання. Щоб запобігти їх, слід регулярно обстежуватися в офтальмолога. Особливо ретельно моніторте гостроту зору у дитини.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук