Топ-5 причин обрати дистанційне навчання для дитини


Опубліковано 31 Січень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Освіта >  Топ-5 причин обрати дистанційне навчання для дитини


Топ-5 причин обрати дистанційне навчання для дитини

Photo: Freepik


Через події останніх років та повну трансформацію звичної освіти все більше батьків розглядають альтернативні підходи до традиційної школи. Дистанційна освіта завдяки своїй гнучкості і доступності дозволяє дитині навчатися, де б вона не знаходилася. Це дозволяє родині бути мобільною та не прив’язуватися до місця.

Але це не єдина перевага дистанційної школи. «Діти в місті» зібрали найпереконливіші плюси дистанційної освіти.


Зверніть увагу на наш каталог "Дистанційна освіта"


Гнучке навчальне середовище


Частіше за все дистанційна освіта є дуже гнучкою, що дозволяє дітям навчатися у власному темпі. Це дозволяє врахувати індивідуальні сильні сторони учня та пропрацювати проблеми. Такий підхід може позитивно вплинути на загальну академічну успішність дитини. Особливо, якщо у дитини є прогалини у навчанні і вона не встигає за класом.

Перевагою також є знайоме та комфортне домашнє середовище, в якому навчається дитина. Для багатьох дітей дім – це сприятливий простір для навчання. Ба більше, ви можете разом з дитиною створити простір для навчання, який буде їй подобатися.


Читайте також: Онлайн-репетиторство: як змінюється сучасна освіта


Це зручно!



Photo: Freepik


Дистанційне навчання звільняє вас від суворих шкільних розкладів. Ви можете самостійно вирішувати, коли і скільки навчатися вашій дитині, обираючи для неї найкращий час, коли вона найпродуктивніша. Дистанційне навчання при правильному підході дозволяє знайти здоровий баланс між роботою та особистим життям.

Зазвичай дистанційне навчання здійснюється за допомогою навчальних цифрових платформ. Доступ до них цілодобовий, тому ви можете навчатися тоді, коли вам зручно. Навіть, якщо ви знаходитеся в іншому часовому поясі. Крім того, діти можуть переглядати урок стільки, скільки знадобиться. Це дозволяє краще засвоювати матеріал.


Вам може бути корисним наш каталог: Репетитори та тьютори для дітей


Безпека


В наш невизначений час дистанційна освіта дає можливість перебувати у безпеці. Ви мінімізуєте ризики, пов’язані з ситуацією в країні.

Є переваги і для емоційного добробуту дитини, адже перебування вдома дозволяє уникнути академічного стресу, тиску однолітків і залякування.


Великий вибір



Photo: Freepik


За останні 5 років дистанційна освіта в Україні і світі дуже розвинулася. Сьогодні батьки можуть обирати серед безлічі варіантів той, який підходить саме їхній дитині. Дистанційні школи пропонують шикарні технічні рішення для інтерактивного та цікавого навчання.

Додамо, що дистанційне навчання дає дітям можливість навчатися та спілкуватися з іншими дітьми з різних географічних місць. Це збагачує досвід дитини і дає їй розуміння про те, який великий цей світ.


Індивідуальний підхід


Більшість дистанційних шкіл пропонують індивідуальний підхід до навчання. Це означає, що крім стандартних уроків є обов’язкова взаємодія з вчителем сам на сам для опрацювання важких тем. Також є додаткові заняття в маленьких групах, де викладач може приділяти увагу окремим учням.

Батьки під час дистанційки приймають більш активну участь у навчанні дитини, допомагаючи їй досягати висот.

Дистанційна освіта має безліч переваг, однак має і підводні камені. Завжди зважуйте всі «за» та «проти» перед тим, як приймати рішення щодо майбутнього вашої дитини.


Вам може сподобатися наша стаття: Як пережити дистанційне навчання та зберегти гармонійні стосунки в сім’ї: поради психологів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук