Вітамінні добавки для дітей: коли вони дійсно необхідні


Опубліковано 20 Березень 2024 о 16:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Здоров'я та спорт >  Вітамінні добавки для дітей: коли вони дійсно необхідні


Вітамінні добавки для дітей: коли вони дійсно необхідні

Photo: freepik.com


Здоров'я дитини - особливо важливе питання для кожного з батьків. Важливо вчасно відреагувати на появу будь-яких симптомів хвороби, але також важливо не забувати про адекватне доповнення раціону вітамінами та мінералами, щоб покращити або підтримати здоров'я та стан вашої дитини. [1] Правильно підібрані та регулярно вживані вітаміни для дітей, наприклад такі як ведмежуйки, можуть допомогти підтримати функціонування організму.


Симптоми авітамінозу у дітей. Коли варто давати дитині вітаміни?


Авітаміноз у дітей може бути дуже небезпечним для їхнього здоров'я і правильного розвитку, тим більше, що батькам складно його діагностувати. Тому варто регулярно проходити профілактичні огляди - навіть якщо на перший погляд з дитиною все гаразд.

Запущений дефіцит вітаміну С може призвести до цинги, а нестача вітаміну D - до рахіту. Однак це крайні випадки. Зазвичай дефіцит вітамінів може проявлятися порушеннями імунітету, відсутністю апетиту, хронічною втомою, кровоточивістю ясен і носа, шлунково-кишковими розладами, а також затримкою росту і затримкою розвитку.

Аналізи крові та сечі можуть точно визначити рівень вітамінів і виявити їх дефіцит. Якщо це так, педіатр запропонує добавки, адаптовані до ситуації дитини, і порекомендує проконсультуватися з дієтологом. Порушення засвоєння вітамінів також може бути симптомом більш серйозних захворювань, тому не варто намагатися поставити діагноз самостійно. [2]


Вітаміни для наймолодших


З перших місяців життя дитини варто подбати про повноцінне харчування, багате на відповідні вітаміни. Батьки повинні пам'ятати про важливу роль овочів і фруктів у меню дитини, а також про особливу важливість додаткових джерел вітамінів, таких як Супрадин ведмежуйки. Ці засоби, спеціально розроблені з урахуванням здоров'я кожної дитини, а також їхніх особливих потреб і смакових уподобань. Завдяки желейній формі дітям набагато приємніше приймати вітаміни, а батькам легше їх давати.

До вітамінів для наймолодших належать:

  • вітамін С, що підвищує імунітет;
  • вітамін D, що засвоює мінерали;
  • вітамін А, що покращує зір;
  • вітамін В6, який підтримує нервову систему.

Варто пам'ятати, що наявність відповідних мінералів також необхідна для правильного функціонування людського організму та нервової системи. Вони повинні надходити в організм дитини, так само як і вітаміни, як у вигляді натуральних харчових інгредієнтів, так і у вигляді харчових добавок. Мінерали, які ми даємо дитині таким чином, є важливими елементами для її здорового і правильного розвитку. Раціон наймолодших дітей повинен бути доповнений особливо такими компонентами, як

  • магній;
  • кальцій;
  • цинк
  • йод
  • ніацин
  • біотин. [1]

Вітаміни ведмежуйки від Супрадин мають приємний смак, при цьому збалансований склад, до якого входять всі необхідні для дитячого організму вітаміни та мінерали.

Перед тим, як купити дитячий вітамінний комплекс, зверніть увагу, перш за все, на:

  • вікові показання;
  • форму прийому;
  • склад.

Також перевірте, чи є препарат лікарським засобом або добавкою. Ліки мають контрольований вміст вітамінів і стандартизовані рослинні екстракти, добавки - не обов'язково (хоча все частіше).


Література


1. Марушко, Ю. В., & Гищак, Т. В. (2021). Профілактика дефіциту вітаміну D у дітей. Стан проблеми у світі та Україні.

2. Shadrin, O. G., & Gayduchik, G. A. (2016). Проблемні питання харчування дітей раннього віку і шляхи їх вирішення. Современная педиатрия, (3 (75)).





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук