Готуємо вдома: смачне та корисне морозиво для дітей та дорослих


Опубліковано 28 Квітень 2024 о 17:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Лайфхаки для батьків >  Готуємо вдома: смачне та корисне морозиво для дітей та дорослих


Готуємо вдома: смачне та корисне морозиво для дітей та дорослих

Photo: comfy.ua


Літо у багатьох людей асоціюється зі спекою, відпочинком біля водойми та поїданням морозива. Можна купити ласощі в магазині, а можна приготувати вдома. Тим більше, це зовсім не складно. Пропонуємо добірку простих рецептів із використанням доступних інгредієнтів.


Холодний десерт із бананом


Оскільки банан досить солодкий, то в процесі приготування можна не використовувати цукор або замінити його підсолоджувачем. Тому такі ласощі підходять навіть тим, хто дотримується правил здорового харчування.


Корисною буде така насолода і для дітей. Для приготування обов'язково знадобиться блендер. Тому якщо на вашій кухні ще немає цього побутового приладу, можете вибрати потрібну модель на сайті https://comfy.ua/blender/


Необхідні продукти:

  • 2 стиглих банана;
  • 100 мл молока (можна замінити рослинною чи чистою водою);
  • добавки за смаком: будь-які ягоди, арахісова паста, джем, цукрозамінник або цукор.

На першому етапі приготування банан потрібно нарізати на невеликі шматочки і відправити в морозилку на 1,5-2 години.

На другому етапі заморожений банан помістити в чашу блендера, додати до нього компоненти і змішати на максимальній швидкості до отримання однорідної маси.

Перекладіть бананову основу у форми для морозива і відправте в морозильну камеру щонайменше на дві години. При подачі готовий десерт можна прикрасити кокосовою чи шоколадною стружкою.


Фруктово-ягідні ласощі


Влітку настає сезон ягід та фруктів: абрикоси, персики, вишні, лохина та багато іншого в асортименті на полицях магазинів. І всі ці смакоти чудово підходять для приготування морозива. Можна використовувати моно-основу або змішувати різні фрукти.

Для приготування необхідно підготувати такі інгредієнти:

  • 600 г фруктів або ягід (очищених від кісточок, плодоніжок, шкірки);
  • 200 г цукру;
  • 200 мл жирних вершків.

Спочатку потрібно приготувати ягідне пюре із цукром. Коли маса стане однорідною, можна поступово вливати вершки, не зупиняючи роботу блендера. Для аромату можна додати пару ложок улюбленого лікеру або трохи ванілі.

Заморожувати морозиво краще у великій тарі. За дві години перебування у морозилці десерт буде готовий до вживання. Подавати у креманках чи чашках.

Порада: морозиво в процесі охолодження можна перемішувати кожні 20 хвилин. Це дозволить уникнути утворення кристалів льоду.


Морозиво з йогурту


Photo: comfy.ua


Йогурт краще використати натуральний, без добавок. Особливо добре молочний продукт поєднується з чорною смородиною або чорницею - десерт виходить справді освіжаючим. Але підходять будь-які ягоди, які є в наявності: малина, полуниця, ожина тощо. Етапи приготування:

  1. У чашу блендера насипте 400 г ягід, додайте 2 ст.л сиропу або лікеру і перетвоіть масу на однорідне пюре.
  2. Ягідну основу перелийте в тару для змішування та додайте туди 400 мл йогурту. Поєднайте компоненти ложкою. Однорідності домагатися не обов'язково — ягідні прожилки у готовому морозиві будуть дуже апетитними.
  3. Розлийте основу у форми та заморозьте.

    Вже через 1,5 – 2 години можна насолоджуватися смачним та корисним холодним десертом.





    Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


    Пошук