Важливість додаткового світла для дитячого зору


Опубліковано 21 Травень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Здоров'я та спорт >  Важливість додаткового світла для дитячого зору


Важливість додаткового світла для дитячого зору

Photo: Freepik


Під час навчання у школі діти проводять багато часу вдома при штучному освітленні. Це і виконання домашніх завдань, і заняття з репетиторами, і читання книжок. Недостатнє або неправильне освітлення може негативно впливати на очі дітей та псувати їм зір. Тому вкрай важливо підібрати якісну лампу або додаткове джерело світла для дитячої кімнати або робочого місця.


Великий вибір євроламп можна знайти на сайті https://www.foxtrot.com.ua/uk/shop/svetilniki_eurolamp.html. Тут представлені лампи та світильники на будь-який смак та бюджет.


То як же оптимізувати освітлення у вашому домі, і чому це надзвичайно важливо?


Світло та розвиток зору


Поки дитячі очі тільки розвиваються їх необхідно берегти та проводити профілактику порушень зору. Це і обмеження часу біля екранів, і прогулянки на свіжому повітрі. Однак визначальним фактором є освітлення вдома, де дитина проводить більшість свого вільного і робочого часу.

Гарне освітлення допомагає знизити напругу очей, підтримує гостроту зору та фокусування. Згідно з дослідженнями, використання природного світла зменшує ризик міопії (короткозорості). З хорошим освітленням вдома очі дітей менше напружуються, і як наслідок, менше втомлюються. Відчуття дискомфорту під вечір теж буде відчутно меншим.


Вплив поганого освітлення



Photo: Freepik


Погане освітлення може мати суттєвий вплив на зір та загальне самопочуття дитини. Через тьмяне освітлення людські очі змушені працювати більш інтенсивно, через що швидше втомлюються. Це може призводити до загальної втоми, головних болів або труднощів з зосередженням.

Дослідження вже довели, що перебування дітей в приміщеннях з поганим освітленням пов’язане зі зростанням кількості звернень до офтальмолога серед молоді. Все більше дітей починають носити окуляри вже під час навчання у школі.


Переваги додаткового освітлення


Якісне штучне освітлення здатне врятувати очі ваших дітей. Якщо обрати гарну лампу, яка імітує природне світло та встановити її там, де дитина займається. Хороше освітлення покращує концентрацію та академічну успішність, адже робота йде легше та з меншим напруженням.

Покупка якісної настільної лампи може знизити ризик розвитку проблем із зором, таких як короткозорість і астигматизм.

Щоб оптимізувати домашнє освітлення, обирайте регульовані лампи. Краще, якщо вони будуть встановлені з декількох сторін, щоб контролювати інтенсивність і напрямок світла. Найкраще для облаштування дитячої робочої зони підходять світлодіодні лампи, які імітують природне денне світло. Однак варто уникати занадто яскравого освітлення, яке також негативно впливає на очі.


Вам може бути корисна наша стаття: Розвиток зору у дітей: гімнастика для очей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук