Як уникнути передчасної поломки холодильника


Опубліковано 26 Липень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Різне >  Як уникнути передчасної поломки холодильника


Як уникнути передчасної поломки холодильника

Photo: allo.ua


Холодильник - велика побутова техніка з відповідною вартістю, яка зазвичай купується мінімум на 10-15 років. Сучасні моделі без проблем здатні прослужити і довше, головне — правильно їх доглядати. Про те, як запобігти поломкам подібних пристроїв, розповідаємо у статті.


Перевірте правильність розміщення


Холодильник не повинен стояти в безпосередній близькості до опалювальних приладів, кухонної плити, мікрохвильової печі. Регулярний контакт з гарячими поверхнями негативно позначається на роботі компресора, що охолоджує, і прискорює його вихід з ладу. Також не варто встановлювати прилад навпроти вікна, щоб запобігти прямому попаданню сонячних променів, особливо влітку.


Переконайтеся в наявності захисних функцій


Багато пристроїв мають цілий комплекс захисту:

  1. від стрибків Вт в електромережі;
  2. від перегріву двигуна;
  3. від навантаження;
  4. від хаотичного натискання робочої панелі;
  5. і так далі.

 

Використовуйте заявлені виробником можливості максимально. Якщо ви тільки плануєте покупку холодильника, вибирайте пристрої, в яких є все вищеперелічене. Це не вдарить по кишені: наприклад, ціна холодильника Ardesto з технологією захисту від перепадів напруги практично не відрізняється від вартості моделей без неї.

 

Своєчасно проводьте розморожування


Холодильники крапельного типу мають властивість поступово покриватися зсередини брилами льоду і сніговими заметами. Це зумовлено перепадами температури та високою вологістю у робочих відсіках. Проводьте стандартне розморожування хоча б раз на місяць, попередньо спустошивши полиці та ящики від продуктів. Після того як зайва вода розтане, протріть насухо поверхні і дайте їм провітритися. Холодильників із системою No Frost це не стосується.


Не перевантажуйте внутрішні відсіки


Першими в холодильниках виходять з ладу скляні полиці та бічні пластмасові лотки. Причина — дуже велика кількість продуктів, пляшок, готових страв, вага яких перевищує технічні можливості внутрішнього відсіку. Дотримуйтесь принципів товарного сусідства і не завантажуйте пристрій повністю. Періодично перевіряйте цілісність кріплень.


Не залишайте дверцята відчиненими надовго


Правило відоме з дитинства: не можна надовго залишати холодильник відкритим, це призводить до швидкого зниження температури у внутрішніх відсіках. Через це компресору доводиться працювати на повну потужність, щоб у стислі терміни відновити необхідні кліматичні показники. Не затримуйтеся біля дверцят, а якщо потрібно зробити прибирання або сортувати продукти, краще тимчасово відключити пристрій від мережі.


Регулярно мийте пристрій


Частою причиною поломки холодильника стає елементарне забруднення - наприклад, потрапляють частки пилу у вологовідвідні трубки або розмножуються хвороботворні мікроорганізми. Своєчасно доглядайте техніку, і вона прослужить довгі роки.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук