Коли варто подумати про зміну школи


Опубліковано 06 Лютий 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Дніпро >  Освіта >  Коли варто подумати про зміну школи


Коли варто подумати про зміну школи

Photo: Freepik


Вибір школи для дитини – одне з найважливіших рішень, яке приймають батьки. Школа – це місце, де дитина проводить дуже багато часу. Саме там формується більшість її навичок та звичок. Гарна школа – запорука успіху та психологічної стійкості у майбутньому.

Бувають ситуації, коли дитина або батьки відчувають, що школа їм не підходить або не задовольняє їхні потреби. «Діти в місті» зібрали п’ять причин, які свідчать, що, можливо, настав час подумати про зміну школи.


Зверніть увагу на наш каталог:


Академічна успішність


Одна з головних причин, яка може наштовхнути батьків на думки про зміну навчального закладу, це погіршення успішності дитини. Якщо ваша дитина постійно стикається з труднощами в поточному навчальному середовищі, це привід задуматися про пошук нової школи, яка буде більше відповідати рівню дитини. Постійні труднощі з виконанням домашніх завдань, зниження оцінок або відсутність належної підтримки від учителів можуть свідчити про те, що в школі не справляються з покладеними на неї обов’язками.


Соціальне та емоційне благополуччя



Photo: Freepik


Буває і так, що школа гарна, дає хороші знання, але атмосфера в закладі для вашої дитини не є здоровою. Якщо ви помічаєте, що дитина раптово стала відстороненою, вона не хоче відвідувати школу або часто скаржиться на конфлікти з однолітками, подумайте про те, щоб змінити навчальний заклад.

В школі має бути підтримуюча та здорова атмосфера. Це має важливе значення для загального розвитку дитини. Тому будь-які ознаки незадоволення або нещастя не слід ігнорувати.


Невідповідність цінностям


Кожна школа має свою унікальну культуру, цінності та освітню філософію. Якщо ви помічаєте, що в закладі декларують одне, а вчиняють по-іншому, можливо, настав час подумати про зміни. Важливо, щоби цінності школи перетиналися з цінностями вашої сім’ї.


Відсутність підтримки



Photo: Freepik


Якщо у вашій школі не надають належної підтримки у навчанні, зверніть увагу на інші заклади освіти. Мова йде про підручники, додаткові навчальні матеріали і, звичайно, зворотній зв’язок від вчителів.


Вам може сподобатися наша стаття: Топ-5 рецептів швидкого сніданку для шкільного ранку


Зміни в сімейних обставинах


Життєві обставини, такі як переїзд в інший район, зміни в сімейній динаміці або розвиток кар’єрних можливостей можуть вимагати зміни школи. Можливо, навіть, обрати дистанційний варіант. Зверніть увагу на те, як ці зміни можуть вплинути на безперервність навчання та добробут дитини.


Зміна школи – це важливе рішення, яке потребує підходу та оцінювання всіх «за» та «проти». Зрештою, мета полягає в тому, щоб шкільне середовище сприяло росту, розвитку та загальному щастю дитини.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Вивчення кар’єрних шляхів з дітьми: раннє знайомство з професіями






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук